[ad_1]

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας. Φοβόμαστε να κάνουμε σεξ γιατί μάς εκθέτει.

Τη δεκαετία του ’80 άλλαξε δραματικά το τοπίο όσον αφορά την προσέγγιση της σεξουαλικότητας. Φύγαμε από έναν συντηρητισμό, από έναν ρομαντισμό στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κυριαρχούσε μια ανδροκρατική αντίληψη, η γυναίκα ήταν σε ρόλο μητέρας και καθόλου ηδονής και ο πατέρας-άντρας, ένα«σεξουαλικό ζώο».

Το σεξ ήταν μια διαδικασία που δεν τη συζητούσαμε καθόλου, ούτε βέβαια και τα προβλήματα γύρω από αυτό. Όλο αυτό που συζητιέται σήμερα ως πολύ σοβαρό, υπήρχε πάντα, αλλά δεν τολμούσαμε να το συζητήσουμε.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η σεξουαλικότητα παραμένει ακόμα το πιο σκοτεινό κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς που σήμερα προσεγγίζεται με βιολογικές έρευνες αλλά και έρευνα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Να σας θυμήσουμε Τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε λύπανση στο σ3ξ;

Στην πραγματικότητα της σχέσης, στη θέση της ερωτικής περιπέτειας παίρνει θέση η ασφάλεια και οι κώδικες κοινωνικής, οικογενειακής σημασίας που από μόνες τους όμως καταργούν την επιθυμία για περιπέτεια, για ανακάλυψη του άγνωστου «άλλου» που αναγκαστικά στη σχέση νομιμοποιείται μόνο ως πατέρας ή μητέρα, ως σύζυγος, ως φίλος, και πάντα ως λιγότερο εραστής.

Το να επιθυμώ και να ποθώ έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι τον έχω ερωτευτεί. Ο έρωτας δεν είναι επιβεβλημένος, δεν αποτελεί καταδίκη και σίγουρα δεν είναι προϋπόθεση για να κάνουμε σεξ.

Αρκετά συχνά όμως παρεξηγούμε το σεξ όταν είμαστε ερωτευμένοι. Ενοχοποιούμε τη σεξουαλική πράξη, διότι θεωρούμε πως μας επιτρέπεται να κάνουμε έρωτα και όχι σεξ, αφού το σεξ ταιριάζει σε σχέσεις όπου δεν εμπλέκονται τα συναισθήματα.

Κι όμως αυτή η αντίληψη είναι λανθασμένη και μας οδηγεί σε λάθος μονοπάτια, συμπεράσματα και εν τέλει κατάληξη: τη στιγμή όπου θα θεωρήσουμε ότι κάναμε σεξ και όχι έρωτα, η ανασφάλεια και οι φόβοι αναδύονται και η σχέση πλήττεται.

Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε αν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι, αν ο σύντροφος είναι ερωτευμένος, τι οδήγησε τη σχέση σε αυτή τη μετάλλαξη, δηλαδή από συναισθηματική/ερωτική σχέση σε σεξουαλική και η επώδυνη και κατά βάση ανούσια προσωπική αναζήτηση με τις συνεχείς απορίες και αμφισβητήσεις του συναισθήματός μας μας υποδουλώνει και μας οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή της σχέσης.

Να σας θυμήσουμε Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απατoύν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες!

Πόσο σεξ κάνουμε σε κάθε ηλικία;

Μεταβαίνοντας από την αναφορά στην κοινωνική και φιλοσοφική διάσταση του σεξ, στην ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τη σεξουαλική δραστηριότητα των Ελλήνων:

-Στις ηλικίες 18-25 ετών η συχνότητα είναι σχεδόν καθημερινή και πολλές φορές ίσως και δύο φορές την ημέρα.

Αυτή είναι η βιολογική ικανότητα των νέων, ιδιαίτερα αν υπάρχει χρόνος ελεύθερος. Ένας νέος άνδρας μπορεί μέσα σε 25 λεπτά να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για σεξουαλική πράξη, σε αντίθεση με έναν 45αρη που χρειάζεται, εφόσον είναι υγιής, 2-4 ώρες για την επόμενη στύση.

Πρέπει να υπολογίσουμε πάντα πως η συχνότητα των επαφών είναι και συνάρτηση της επιθυμίας για τον σύντροφο, του ελεύθερου χρόνου και της μονιμότητας της σχέσης.

Με έναν νέο σύντροφο η συχνότητα επιθυμίας διαφοροποιείται συγκριτικά με τον παλιό μας σύντροφο, ιδιαίτερα στις μακροχρόνιες σχέσεις, όπου η επιθυμία αντικαθίσταται από τη φιλία και την τρυφερότητα. Στους νέους όμως άνδρες του δείγματός μας πρέπει να προσέξουμε την παράμετρο «αστάθεια στις σχέσεις». Οι νέοι μας από ιδιοσυγκρασία και κοινωνικότητα δεν έχουν ιδιαίτερα μακροχρόνιες σχέσεις, άρα και η σεξουαλική συχνότητα είναι ικανοποιητική.

Ο μέσος όρος της διάρκειας μιας σχέσης μεταξύ νέων αυτής της ηλικίας δεν ξεπερνά τους 3 μήνες και συνήθως μένουν εκτός δεσμού ένα χρόνο τουλάχιστον. Με αυτά τα δεδομένα η συχνότητα των επαφών ανά έτος πέφτει δραματικά στους νέους, αφού η αποχή από το σεξ είναι συνέπεια της απουσίας συντρόφου. Άρα αν συγκριθούν με μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, όπου η σταθερότητα της σχέσης είναι κυρίαρχη, είναι σίγουρο πως αναλογικά θα έχουν _ ανά έτος τουλάχιστον _ λιγότερες επαφές.

-Στις ηλικίες 25-35 ετών τα ζευγάρια κυριαρχούν και η μονιμότητα στις σχέσεις επιτρέπει συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα, που είναι μια συνήθης σεξουαλική πρακτική σε αυτές τις ηλικίες. Η βιολογική ικανότητα, όμως, είναι για μία 1 φορά την ημέρα.

-Στις ηλικίες 35-45 ετών, που είναι ίσως οι πιο σταθερές σχέσεις αλλά και οι πιο δύσκολες γιατί τα ζευγάρια αυτής της 10ετίας είναι ήδη φορτωμένα με πολλά προβλήματα οικογένειας, παιδιών και υποχρεώσεων που συνήθως εμποδίζουν τη θεμιτή συχνότητα, η συχνότητα είναι 2 φορές την εβδομάδα, αν και η βιολογική ικανότητα είναι για 1 φορά την ημέρα.

Τα ζευγάρια αυτής της 10ετίας είναι κουρασμένα από την ίδια τη ζωή και τη συμβίωση, αλλάζει η ποιότητα της σχέσης, όπου κυριαρχεί η αγάπη, η φιλία και η θαλπωρή-τρυφερότητα και υποβαθμίζεται η σεξουαλική επιθυμία. Βιολογικά βέβαια η ηλικία από μόνη της επιτρέπει την καθημερινή επιθυμία, αλλά και την ικανότητα σεξουαλικής πρακτικής χωρίς πρόβλημα, απλά ο χρόνος και ο τόπος είναι που δημιουργούν εμπόδια.

-Στις ηλικίες 45-55 ετών, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βιολογικά έχουν αρχίσει να κουράζονται και η συχνότητα των επαφών μειώνεται δραματικά, αφού ο τρόπος ζωής έχει κουράσει το ήδη βιολογικά κουρασμένο πνεύμα και σώμα.

Σε αυτές τις ηλικίες η ανάγκη για επιβεβαίωση ωθεί πιο συχνά στην απιστία από ό,τι στους νέους που δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν την υπεροχή τους που ούτως ή άλλως είναι πληθωρική και δεν χρήζει επιβεβαίωσης. Στις ηλικίες αυτές αυξάνεται η συχνότητα πολλές φορές για λόγους άρνησης της φθοράς και για λόγους άλλοθι στις σχέσεις («πρέπει να δείξω πως θέλω τον σύντροφό μου γιατί γκρινιάζει, υποψιάζεται» κ.λπ.). Σύμφωνα με την έρευνα, σε αυτές τις ηλικίες κάνουμε σεξ 3 φορές τον μήνα, ενώ από βιολογικής πλευράς θα μπορούσαμε και 1 φορά την ημέρα.

– Στις ηλικίες των 55 ετών και άνω τα πράγματα δυσχεραίνουν, πολλοί είναι χωρίς σύντροφο (διαζύγια, χηρεία) αλλά και βιολογικά κουρασμένοι, πολλές παθήσεις συνοδεύουν τις ηλικίες αυτές (καρδιά, διαβήτης, αγγεία) αλλά και η εμμηνόπαυση στις γυναίκες και η ανδροπενία (προοδευτική μείωση των ανδρογόνων) στους άνδρες είναι σαφή αίτια για τη δυσκολία της ερωτικής τους ζωής.

Tα ζευγάρια αυτής της ηλικίας όμως έχουν αυξημένη ερωτική δραστηριότητα ψυχολογικής πυροδότησης, γιατί θέλουν να ζήσουν και να χαρούν τον έρωτα τώρα που οι υποχρεώσεις από παιδιά και οικογένεια έχουν απομακρυνθεί. Η εμπειρία επίσης της ηλικίας και η υπέρβαση (διόρθωση) λανθασμένων συμπεριφορών κατά τη σεξουαλική πρακτική της προηγούμενης ερωτικής ζωής κάνει πολλές φορές καλύτερους εραστές τους άνδρες και τις γυναίκες με περισσότερους και πιο έντονους οργασμούς. Και σε αυτές τις ηλικίες, η συχνότητα του σεξ είναι 3 φορές τον μήνα, αλλά η βιολογική ικανότητα είναι για καθημερινά.

Πάθη και “βίτσια” έχουν οι Έλληνες στο σ@ξ!

Τι έδειξε η έρευνα για τους Έλληνες εραστές για τα βίτσια τους και τα ανομολόγητα πάθη τους; Δύο χιλιάδες ζευγάρια έδειξαν ποιες είναι οι προτιμήσεις τους στο σεξ και τον έρωτα!

Στοματικό σεξ, πορνό, «παραγωγή» ροζ σκηνών και αποστολή τους μέσω «έξυπνων» συσκευών, σεξ σε δημόσιο χώρο ή σε φτηνά ξενοδοχεία, με τρίτους να… κοιτάνε, αλλά και «αποκαθήλωση» του πρωκτικού σεξ μεταξύ των ομοφυλόφιλων… Η νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου «ξεγυμνώνει» τους Έλληνες εραστές, αποκαλύπτοντας τα πιο συνηθισμένα βίτσια τους στο σεξ.

Διαβάστε ακόμα μια έρευνα για το σεξ: Έρευνα: σοκαριστικές οι φαντασιώσεις των απλών γυναικών στο σ@ξ!

Αναφερόμενος στα ευρήματα, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, διευθυντής Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, επισημαίνει:

Πάθη και

«Η φύση έχει προβλέψει να εφοδιάζει με σωματικές ηδονές τον άνθρωπο, είτε πρόκειται για την αναπαραγωγή του είδους, είτε για μία απλή σωματική εκτόνωση, που ονομάζεται οργασμός. Η ντροπή, η ενοχή και η τιμωρία δεν αποτρέπουν την σωματική ηδονή, μάλλον την ευοδώνουν… Η παραβίαση του κανόνα και της απαγόρευσης φαίνεται αιώνες τώρα να ενισχύει την σεξουαλική ηδονή, παρά τις χιλιάδες ηθικές εντολές, με τις οποίες οι πολιτισμοί και οι θρησκείες προσπάθησαν να τιθασεύσουν το δαιμόνιο της Διοτίμας».

Ορισμένα βίτσια στο σεξ, που η σύγχρονη ψυχιατρική χαρακτηρίζει ως «ανωμαλίες», θεωρούνται φυσιολογικά στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sex Research.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, από οκτώ «περίεργες» συμπεριφορές στο σεξ, τέσσερις βρέθηκαν να μην είναι ούτε σπάνιες, ούτε ασυνήθιστες μεταξύ των εμπειριών και των επιθυμιών, που αναφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες.

«Συνολικά, σχεδόν οι μισοί από τους εθελοντές (45,6%) ενδιαφέρθηκαν για τουλάχιστον ένα είδος σεξουαλικής συμπεριφοράς, που θεωρείται «ανώμαλο», ενώ ένας στους τρεις (33%) είχε φερθεί ερωτικά με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον μία φορά», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Christian Joyal.

Παρά την διαρκή ανά τους αιώνες πολεμική των ηθικολόγων, για τις αμαρτίες που κρύβει το σεξ, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμφισβητούν στην πράξη τις ενάρετες συμβουλές και να ακολουθούν τις αισθήσεις τους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις απαγορεύσεις και με τις ταμπέλες.

Του λόγου το αληθές έδειξε και η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Διαβάστε ακόμα: Έρευνα: Tι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες μετά το σ@ξ;

Από τον Ντε Σαντ στο Διαδίκτυο

Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ έλεγε ότι η πραγματική ευτυχία στηρίζεται στις αισθήσεις και ότι η αρετή δεν ικανοποιεί καμία από αυτές. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και σήμερα, στην εποχή της εικονικής επικοινωνίας, οι Έλληνες ερωτεύονται και αλλάζουν συντρόφους στον παγκόσμιο ιστό με ταχύτητες αδιανόητες για το παρελθόν.

Το 80% των ερωτηθέντων στην έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου περιέγραψε ως συνήθεις ερωτικές συνήθειες τον αυνανισμό, την κολπική επαφή και το στοματικό σεξ.

«Μόλις λίγα χρόνια πριν, ο αυνανισμός θεωρείτο θανάσιμο αμάρτημα και αιτία μαλάκυνσης του εγκεφάλου – η αγαπημένη προσφώνηση των Ελλήνων με το γράμμα “μ” δεν είναι τυχαία», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντινίδης.

«Το στοματικό, δε, σεξ θεωρείτο μια πρακτική που εφάρμοζαν οι πόρνες και όχι οι νόμιμες σύζυγοι. Μόνο η κολπική συνουσία ήταν παραδοσιακά αποδεκτή, αφού με αυτή υπηρετείτο η θεϊκή εντολή του αυξάνεσθε και πληθύνεσθε…

Διαβάστε περισσότερα θέματα σεξ στο Athensmagazine.gr.

 

[ad_2]

Source link

Posted in: SEX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *