[ad_1]

Η γυναίκα μπορεί να φτάσει σε οργασμό με την εισχώρηση του πέους στον κόλπο (κολπικός οργασμός), ή με τον ερεθισμό της κλειτορίδας (κλειτοριδικός οργασμός). Ωστόσο μερικές γυναίκες μπορούν να φτάσουν σε οργασμό περισσότερες από μία φορά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ενώ άλλες είναι ικανές να βιώνουν αυτή την εμπειρία κατά διαστήματα.

Η πλειοψηφία των γυναικών απαιτεί επιπλέον ερεθίσματα, πέρα από τη σεξουαλική επαφή ώστε να φθάσει σε οργασμό. Πολλές γυναίκες έχοντας την προηγηθείσα κλειτοριδική διέγερση, φτάνουν σε οργασμό με την εισχώρηση του πέους στον κόλπο. Άλλες μπορούν να έχουν οργασμό μόνο με την άμεση διέγερση της κλειτορίδας που μπορεί να γίνει πριν, στη διάρκεια ή μετά τη σεξουαλική επαφή.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΣΜΟ
Καθοριστικός παράγοντας για την ύπαρξη ή όχι οργασμού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι η συναισθηματική κατάσταση που βιώνει η γυναίκα μέσα από τη σχέση της με το σύντροφό της δηλαδή η ποιότητα της σχέσης. Η συναισθηματική αμοιβαιότητα, η ασφάλεια, η εκτίμηση και η αποδοχή από το σύντροφό της είναι τα βασικά συστατικά που χρειάζεται από τη σχέση της για να κορυφώσει σεξουαλικά, εφόσον η γυναίκα λειτουργεί περισσότερο συναισθηματικά στη σεξουαλική επαφή. Ένας δεύτερος παράγοντας είναι η αυτοπεποίθησή της στη γενικότερη αποδοχή και ένταξή της στη ζωή της.

Να σας θυμήσουμε τους 10 κανόνες – νόμος για τέλειο πρωκτικό σεξ! Η διέγερση, η απόλαυση, οι κανόνες υγιεινής και η διατροφή!

Παράγοντες όπως η ηλικία, η εμπιστοσύνη στη σεξουαλική δεξιοτεχνία κάποιου και η προτίμηση της γρήγορης ή της αργής σεξουαλικής επαφής, βοηθούν να διευκρινιστεί πόσο συχνά άνδρες και γυναίκες φθάνουν σε οργασμό.

ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΑ
Είναι η δυσκολία ή η ανικανότητα της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό, με σεξουαλική επαφή ή με αυνανισμό. Κάποιες γυναίκες δεν έχουν βιώσει ποτέ την κορύφωση στη διάρκεια των σεξουαλικών εμπειριών τους ενώ κάποιες άλλες μπορεί να μην κορυφώνουν μετά από κάποια ιατρική κατάσταση, ορμονική διαταραχή, ψυχική διαταραχή, αρνητική εμπειρία σχέσης, κατάθλιψη, ή άλλο γεγονός ζωής που μπορεί να προηγήθηκε.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ
Μπορούμε να αναφέρουμε πολλά ψυχολογικά αίτια που φέρουν σαν αποτέλεσμα την ανοργασμία. Μερικά απ’ αυτά είναι: δυσάρεστες εμπειρίες, εσωτερικές ψυχολογικές συγκρούσεις, σεξουαλικές αντιλήψεις που έχουν υιοθετηθεί από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, τραυματικά γεγονότα από την παιδική και εφηβική ηλικία, άγχος, προβλήματα στη σχέση, εικόνα σώματος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, θυμός, φόβος, ενοχή, κατάθλιψη.

Άλλα αίτια θα μπορούσαν να είναι η έλλειψη σεξουαλικής παιδείας ή η παραπληροφόρηση, η θρησκεία, τα ταμπού.

Η λήψη κάποιων φαρμάκων (πχ. αγχολυτικά, αντικαταθλιπτικά, ψυχοτρόπα) και το αλκοόλ μειώνουν τη libido και δυσκολεύουν και τα δύο φύλα να φθάσουν σε οργασμό. Μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να κινητοποιήσει την ψυχική διάθεση και να απελευθερώσει το άτομο αυξάνοντας τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά η υπερβολική λήψη οδηγεί σε αποτυχία.

ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ
Ο οργασμός της γυναίκας είναι ψυχοσυναισθηματικός (συναισθηματικός οργασμός) Πολλές φορές αισθάνεται πως ΠΡΕΠΕΙ να κορυφώσει κατά τη διάρκεια της επαφής ως εκδήλωση αγάπης και ενδιαφέροντος για το σύντροφό της αλλά και για την επιβεβαίωση της σεξουαλικής επιθυμίας προς αυτόν. Με την προσποίηση, πιστεύει πως ανταποκρίνεται στις προσπάθειες του συντρόφου της να την ολοκληρώσει σεξουαλικά. Η κατάσταση αυτή θεωρείται ως ανεπιθύμητη, αγωνιώδης και φοβική για την ίδια τη γυναίκα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Όταν η ανοργασμία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια η γυναίκα θα πρέπει να έρθει σε επαφή με ψυχολόγο ώστε να ξεκινήσει ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Σε περίπτωση που το πρόβλημά της είναι αποτέλεσμα κάποιας ιατρικής κατάστασης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον ειδικό θεράποντα ιατρό της.

Ήρθε η ώρα για να γίνετε “μάστορες” στη στάση “κουτάλι”! – Τι πρέπει να κάνετε;

Μήπως κάνετε και εσείς με την σύντροφό σας την πιο αγαπημένη στάση των ζευγαριών “κουτάλι”; Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να γίνετε “μάστορες” και να τελειοποιήσετε την στάση που μάλλον ήδη κάνατε! Το σεξ είναι το πιο ζωτικό κομμάτι σε μια σχέση!Αυτοί είναι οι 10 βασικοί κανόνες αν Θέλεις να κάνεις το τέλειο σ3ξ!

Τόσο η τοποθέτηση των δύο εραστών στο κρεβάτι όσο και οι ερωτικές επιλογές που προσφέρει σε σένα και τον σύντροφό σου την καθιστούν από τις πιο αγαπημένες στάσεις στο σεξ, μεταξύ των ζευγαριών.

Πώς θα την κάνεις;

Σεξ στάση κουτάλι

Διαβάστε ακόμα τους 10 κανόνες για να απογειώσετε την ερωτική σας ζωή και να κάνετε το τέλειο πρωκτικό σεξ!

Η «στάση κουτάλι» δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Ίσα – ίσα που θεωρείται από τις ευκολότερες στάσεις και ιδανική όταν δεν έχεις ιδιαίτερη όρεξη να κάνεις πολλά παραπάνω. Εσύ ξαπλώνεις στο ένα στο πλευρό και ο σύντροφός σου παίρνει θέση παράλληλα με το σώμα σου από πίσω, έχοντας το στήθος του αρκετά κοντά στην πλάτη σου.

Καθώς είσαι ξαπλωμένη έχεις αρκετές επιλογές για να κάνεις τη διείσδυση ακόμα καλύτερη (βαθύτερη και απολαυστικότερη) με τρείς βασικούς τρόπους: Μπορείς να κρατήσεις τα πόδια σου σχεδόν ενωμένα και ελαφρώς λυγισμένα ώστε να προτάξεις τα οπίσθιά σου προς τον σύντροφο σου.

Επίσης, μπορείς να κρατήσεις το ένα σου πόδι ίσιο και το άλλο λυγισμένο με την πατούσα σου να ακουμπάει στην γάμπα του «ξαπλωμένου» ποδιού. Τέλος, ο σύντροφός σου μπορεί να κρατάει το ένα σου πόδι ψηλά. Πόνος στη μέση και σ3ξ: Ποια στάση θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις;

Πώς θα την τελειοποιήσεις;
Επειδή πρόκειται για μια στάση που ενισχύει την οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού, οι ειδικοί προτείνουν μερικούς απλούς τρόπους για να τελειοποιήσεις την στάση μαζί με τον καλό σου.

Βρες μια άνετη θέση

Ξάπλωσε κατά προτίμηση στην αριστερή πλευρά, για να αποφύγεις τη συμπίεση της κοίλης φλέβας. Πράγματι, η τελευταία βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματός μας και αποστραγγίζει τα κάτω άκρα: περίνεο, λεκάνη και κοιλιά. Όταν συμπιέζεται, μπορεί να έχεις αισθήματα δυσφορίας (ζάλη, αίσθημα πληγής, κλπ.). Είναι σημαντικό το ζευγάρι να βρει τη θέση στην οποία είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα και οι δυο.

Αν ανησυχείτε γιατί δεν έχετε οργασμό με τον ή την σύντροφο σας σας βρήκαμε ποιοι είναι οι λόγοι!

Σεξ στάση κουτάλι

Επιμήκυνε την επαφή

Οι ειδικοί συστήνουν να επιμηκύνεις την επαφή μεταξύ των κορμιών σας, μιας και με αυτόν τον τρόπο η παραγωγή οξυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης», αυξάνεται, ενισχύοντας τους συναισθηματικούς δεσμούς του ζευγαριού.

Βάλε όλες τις αισθήσεις σε λειτουργία

Η στάση αυτή ευνοεί τα φιλιά, καθώς και τα χάδια από τον σύντροφό σου σε όλο σου το κορμί. Δώσε του την ευκαιρία να σε… απολαύσει προσπαθώντας να νιώσεις στο έπακρο το άγγιγμά του. Η επιδερμίδα σου, τα μαλλιά σου και όλα τα μέρη του σώματός σου είναι στη διάθεσή του καλού σου για να τα αγγίξει, να τα χαϊδέψει και γιατί όχι να τα μυρίσει.

Σεξ στάση κουτάλι

Συγχρονισμός στις ανάσες

Είναι πολύ σημαντικό να αναπνέετε μαζί. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο εντείνεται η επαφή σας, αλλά και συγχρονίζετε τον ερεθισμό σας, αλλά και την κορύφωσή του. Με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό να φτάσετε σε ταυτόχρονο οργασμό.

Μην σταματάτε να κάνετε σεξ λοιπόν γιατί κάνει καλό στην υγεία σας και στο σώμα σας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα sex στο Athensmagazine.gr.

 

[ad_2]

Source link

Posted in: SEX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *